Reiseinformasjon
Reiseinformasjon
Reiseinformasjon
Reiseinformasjon

HVORDAN KOMME TIL ANDØY

Med fly
Andøya Lufthavn ligger rett ved kommunesenteret Andenes. Flyselskapet Widerøe har daglige ankomster til Andenes fra både Tromsø og Bodø. I sommerhalvåret flyr Norwegian direkte mellom Andenes og Oslo. Alternativt, kan man ta flyet til Evenes/Harstad-Narvik lufthavn og fortsette med enten bus eller leiebil til Andøy. Både Norwegian og SAS har direktefly fra Oslo til Evenes.

Med bil, bobil eller buss
Du kommer til Andøy Kommune på RV82 fra Sortland eller  Harstad / Narvik. Sommertid er det mulig å ta ferga fra Gryllefjord på Senja til Andøy.  Vintervegene i Andøy har som regel sne og isdekke. Veien på vestsiden av Andøya er klassifisert som nasjonal turistvei.

Det er daglige bussruter fra Sortland, Leknes, Å og Narvil til Andøy. Du finner reiseplanlegger på 177nordland.no . Fra Narvik er det også gode togforbindelser med Sverige. En annen mulighet er å ta buss fra Tromsø til Andenes

Med båt og ferge
Hurtigruten anløper Risøyhamn, Andøy, to ganger daglig hele året. Risøyhavn er 48 km fra Andenes. Buss korresponderer til Andenes og Sortland.

I sommerhalvåret går ferga daglig mellom Andenes og Gryllefjord (Senja). Fra Tromsø blir det dermed en kort vei til Andenes. Rutetabellen for sommersesongen 2019 kan bli funnet her​. Det er ikke mulig å reservere på forhånd (bortsett fra store busser). Det er bare å vente i god tid; Det gjelder første til mølle.

"En flott sykkel tur med fin natur, gode veier med ganske lite trafikk, mange muligheter til å gå på stranden, dra på safari, besøke et kunstgalleri eller bare sitte på kafé."

KOM DEG RUNDT I ANDØY

Når du har kommet til Andøy finnes det flere muligheter for å komme seg rundt.

Med buss
Det er daglige bussavganger fra Andenes til resten av kommunen, både langs vest- og østsiden

Bilutleie
Det er mulig å leie bil på Andenes.
Avis/Budget, tel.  + 47 76 14 15 65 
Hertz, tel. + 47 76 11 07 17

Sykkel
Det er fint å sykle i Andøy!  Sykkel kan du leie hos:
Stave Camping, Stave, 92601257
Midnattsol Camping, Bleik. Også el-sykkel
Andøy Sport, Andenes, 76141000. Også el-sykkel
Andøy Friluftssenter, Buksnesfjorden, 76 14 88 04
Fargeklatten Veita, Andenes, 977 60 020

Taxi
Andøy Taxi, Tel: 76141200 eller 761 40 200