Severdigheter
Severdigheter
Severdigheter
Severdigheter
Opplevelsessenter
Spaceship Aurora er lokalisert på Andøya Space Center. Her blir forskningsraketter skutt ut i verdensrommet flere ganger i løp av året. Hos oss finner du aktiviteter for store og små med interesse for verdensrommet. Lær mer om nordlys, verdensrom, norsk romhistorie og forskningen ved Andøya Space Center.
Gå til leverandøren
ESCAPE 42
Nytt av 2020 er også vårt escape room, selvfølgelig med space tema - ESCAPE 42! Er du god til å løse gåter og puzzles er dette midt i blinken for deg. Her må en rekke oppgaver løses for å forhindre jordas undergang! Klarer dere det før tiden renner ut?
Gå til leverandøren
Oppdrag reisen til Mars
Finnes det liv på Mars? Dette skal du og ditt mannskap finne ut i denne virtuelle reisen til vår naboplanet med Spaceship Aurora! Romskipet trenger et dyktig mannskap med forskere, ingeniører og piloter. VR-teknologi sørger for en utenomjordisk opplevelse!
Gå til leverandøren
Atelier Nøss
Atelier Nøss er et kunstnerstyrt galleri og verksted i bygda Nøss, på vestsida av Andøya. Galleriutstillingen rommer, maleri, skulptur, foto, tekstil, grafikk, litteratur og souvenirer. Inkl. kaféhjørne.
Gå til leverandøren
Andenes fyr
Det å tenne lys for å veilede de sjøfarende har røtter langt tilbake i historien. De eldste kildene som omtaler fyr er mer enn tusen år gamle. Besøk Andenes Fyrtårnet med én av våre gudier og få vite mye mer om dette og knips noen fantastiske bilder! Mer informasjon ved Andøymuseet.
Gå til leverandøren
Galleri TLO
Galleriet TLO finner du midt i Andenes sentrum. Her finner du Trude Lind Oftedal sine kunst tegninger. Velkommen skal du være.
Gå til leverandøren
Galleri Dick Monshouwer
Jeg lager smykker, malerier og skulptur. Velkommen til galleriet mitt på Risøyhamn i Andøy!
Gå til leverandøren
Alveland - Slik lager de det
Enten du kommer for å se hvordan såpe blir laget eller bestiller workshop med såpeskjæring eller pakking, vil du lære mer om naturlige såpemaking og bli fascinert av et spennende og tradisjonsrikt håndarbeid.
Gå til leverandøren
Nordtun Gård
Familiedrevet gård gjennom 5 generasjoner. Omvisning og info om gården kan avtales ved et besøk
Gå til leverandøren
Gammelbutikken
Gammelt butikklokale som vi har reåpnet som museum og gavebutikk. Autentisk familebedrifts historie.
Gå til leverandøren
Nasjonal turistveg Andøya
På Andøya kan du vandre langs noen av Norges flotteste strender og se utover blikkstille hav med midnattssola som eneste selskap. Dette er en tur som er skapt for å nytes. ©Foto: Steinar Skaar / Statens vegvesen
Gå til leverandøren

SEVERDIGHETER

Andøya har en rekke attraksjoner. Som base for Norges eneste rakettskytefelt, tilbyr Andøy deg sjansen til å dra ut på en simulert romferd - for å forske på nordlyset. Dette skjer ved rakettskytefeltets nye opplevelsessenter. Utstillingene ved de lokale museumene tar for seg ulike aspekter ved Andøys historie.Et besøk i Andenes fyr er også sterkt anbefalt. Fra fyret kan du nyte panoramautsikt over Andenes, havet rundt øya, og kystlinja rundt nordspissen. Andre museeer som er vel verdt et besøk er Polarmuseet på Andenes, Nostalgi og Motormuseet på Skarstein, MC-museet på Dverberg, Åse Bygdemuseum og Andøymuseets avdeling i Risøyhamn.