Severdigheter
Severdigheter
Severdigheter
Severdigheter
Atelier Nøss
Atelier Nøss er et kunstnerstyrt galleri og verksted i bygda Nøss, på vestsida av Andøya. Galleriutstillingen rommer, maleri, skulptur, foto, tekstil, grafikk, litteratur og souvenirer. Inkl. kaféhjørne.
Gå til leverandøren
Andenes Fyrtårn
Det å tenne lys for å veilede de sjøfarende har røtter langt tilbake i historien. De eldste kildene som omtaler fyr er mer enn tusen år gamle. Besøk Andenes Fyrtårnet med én av våre gudier og få vite mye mer om dette og knips noen fantastiske bilder! Mer informasjon ved Hvalsafari Andenes.
Gå til leverandøren
Galleri Dick Monshouwer
Jeg lager smykker, malerier og skulptur. Velkommen til galleriet mitt på Risøyhamn i Andøy!
Gå til leverandøren
Alveland - Slik lager de det
Enten du kommer for å se hvordan såpe blir laget eller bestiller workshop med såpeskjæring eller pakking, vil du lære mer om naturlige såpemaking og bli fascinert av et spennende og tradisjonsrikt håndarbeid.
Gå til leverandøren
Andøymuseet
Polarmuseet pa Andenes viser ei utstilling om polarområdene, med hovedvekt på livet til fangstmannen Hilmar Nøis, og ei utstilling som gir innblikk i den unike geologien på Andøya. Besøker du museet kan du også få omvisning i det imponerende fyret like ved.
Gå til leverandøren
Nordtun Gård
Familiedrevet gård gjennom 5 generasjoner. Omvisning og info om gården kan avtales ved et besøk
Gå til leverandøren
Gammelbutikken
Gammelt butikklokale som vi har reåpnet som museum og gavebutikk. Autentisk familebedrifts historie.
Gå til leverandøren
Oppdrag i Romskipet Aurora
Romskipet Aurora tar deg med på et virtuelt nordlysoppdrag ut i verdensrommet. Din jobb er å føre Romskipet Aurora ut i rommet, samle inn informasjon om nordlyset og føre oss trygt tilbake til Space Port Andøya!
Gå til leverandøren
Opplevelser på Nordtun Gård
Vi har dyr ute som gjestene kan hilse på året rundt.
Gå til leverandøren
Nasjonal turistveg Andøya
På Andøya kan du vandre langs noen av Norges flotteste strender og se utover blikkstille hav med midnattssola som eneste selskap. Dette er en tur som er skapt for å nytes. ©Foto: Steinar Skaar / Statens vegvesen
Gå til leverandøren

SEVERDIGHETER

Andøya har en rekke attraksjoner. Som base for Norges eneste rakettskytefelt, tilbyr Andøy deg sjansen til å dra ut på en simulert romferd - for å forske på nordlyset. Dette skjer ved rakettskytefeltets nye opplevelsessenter. Utstillingene ved de lokale museumene tar for seg ulike aspekter ved Andøys historie.Et besøk i Andenes fyr er også sterkt anbefalt. Fra fyret kan du nyte panoramautsikt over Andenes, havet rundt øya, og kystlinja rundt nordspissen. Andre museeer som er vel verdt et besøk er Polarmuseet på Andenes, Nostalgi og Motormuseet på Skarstein, MC-museet på Dverberg, Åse Bygdemuseum og Andøymuseets avdeling i Risøyhamn.