Hval- og natursafari
Hval- og natursafari
Hval- og natursafari
Hval- og natursafari
Hvalsafari
Original hvalsafari siden 1989 med 100% hvalgaranti Vi tilbyr kortest vei til hvalfeltet, erfarne guider, 25 års erfaring, stor fokus på sikkerthet ombord, omvisning i museum, te/kaffe og kjeks ombord, samt en fantastisk opplevelse!
Gå til leverandøren
Lundefuglsafari
Bleiksøya er et av landets mest kjente fuglefjell. Her hekker bl.a. 80.000 lundefuglpar. Andre arter som skarv, alke og lomvi finnes også. Havørn sees på hver tur. Turene varer ca 1,5 time.
Gå til leverandøren
Vinter hvalsafari
Opplev artisk hvalsafari. I tillegg til spermhval har man om vinteren en stor sjanse til å se spekkhoggere, knølhvaler, finhvaler og andre arter i et fantastisk vinterlys og i arktisk natur.
Gå til leverandøren
Hvalsafari med RIB
Hvalsafariturer til spermasetthvalen og andre arter
Gå til leverandøren
Fuglesafari
Bli med på fuglesafari og opplev ørner, havsuler og lundefugler Er du heldig, kan det hende at vi også møter havne seler, marsvin, oter eller mink.
Gå til leverandøren
Hval- og fuglesafari kombinert
Kombinert hval- og fuglesafari tilbys på forespørsel i perioden slutten av mai -til slutten av juli.
Gå til leverandøren
Snorkle med hval (vinter)
Drømmer du om å snorkle med spekkhoggere og knølhval, og har lyst å utforske området rundt Skjervøy. Vi tilbyr daglige turer fra vår base i Skjervøy i perioden oktober til desember.
Gå til leverandøren
Sightseeingtur
Rib-båttur til Stave og Høyvika (også kalt Apple Beach). Vi passerer også fugleøya Bleiksøya, der vi møter tusenvis av lundefugler og mye hvite havørn.
Gå til leverandøren
Hvalsafari forskningstur
Vår forskning fokusere på spermhval. Vi samler inn data om deres adferd, vi tar bilder av hvalsporen for identifisere dem, drone opptak for å måle deres størrelse og avføringsprøver for å finne ut hva de spiser.
Gå til leverandøren

"Vi var svært heldige, det var en solrik dag, vi så flere spermhvaler og to grupper av spekkhoggere - det var fantastisk. En vakker tur!"

HVALSAFARI

Andøy har siden midten av 80-tallet blitt kjent som «hvalens rike» på grunn av øyas nærhet til feltene hvor de store hvalene oppholder seg.

Andøy var det første stedet i Andøy hvor det ble drevet med hvalsafari. Siden 1988 har tilreisende fra hele verden tatt del i dette safari-eventyret. Både sommer og vinter samles de mannlige Spermkvalene utenfor kysten av øya for å beite. Dette årlige fenomenet gir deg ditt livs sjanse til å komme tett på disse imponerende dyrene, og til å lære mer om dem.

Siden 2010 har et nytt og flott kapittel i Andøys hvalsafari-eventyr tatt form. Iløpet av vintermånedene sørger vandringsmønstret til gyteklar sild for å bringe et stort antall spekkhuggere, Knølkval og Finnhval til våre farvann. Hvalene samles i store antall for å jakte på silda, og dette gildet kan til og med bli fulgt fra land. Disse fantastiske opplevelsene kan definitivt beskrives som unike.

Andre arter av hval kan også bli sett i farvannet rundt Andøy. Disse er; grindhval, vågehval, delfintypene «Kvitskjeving», «kvitnos» og nise.

Etter allerede 5-10 minutter møtte vi våre første spekkhoggere, som var veldig nysgjerrige på båten.  Det var fantastisk å få oppleve dem på nært hold.

NATURSAFARI

Fuglelivet langs kysten av Andøya er utrolig mangfoldig. Bleiksøya er et fuglefjell med et yrende liv, og om sommeren er øya vertskap for en av de største lundefugl-koloniene i Norge. Flere andre sjøfuglarter hekker også på øya, for eksempel krykkje, toppskarv, skarv,  lomvi, alke og Tyvjo. Skjærgården langs vestkysten av Andøya er også et perfekt habitat for  den største sjøfuglen, havsula. Daglige safariturer gir deg sjansen til å komme tett på disse fantastisk flotte fuglene. Du er også garantert å se den mektige havørna på disse turene.

Farvannet og kysten av Andøya er også base for store forekomster av sel og oter. Begge arter kan bli sett i flere havneområder, når man reiser langs kysten, eller på en safaritur til sjøs.