Aktiviteter
Aktiviteter
Aktiviteter
Aktiviteter
Våttkort-kurs
Vi arrangerer introkurs hver lørdag og på forespørsel gjennom sommeren. Varighet 4 timer. Kurset gir grunnlegende ferdigheter for å padle sikkert havkajakk. Pris 1200kr/pers
Gå til leverandøren
Fiske & fotosafari
Vi tilbyr fotosafari eller fisketurer, alle med guide. Fiske foregår hovedsakelig etter torsk og sei, men kveite står også på fangst menyen. Vi holder fiskeutstyr og redningsvester.
Gå til leverandøren
Fisketur for familier
Vår fisketur er velegnet for familier, for de som vil prøve på fiske for første gang eller for den mer avanserte fiskeren som ønsker å prøve sin fiskelykke.
Gå til leverandøren
Havfiske
Fiske og fangst på det åpne havet er det nordnorske eventyret- Turene tar ca. 4 timer. Det er fiskutstyr ombord. Fangsten tilbredes og serveres på turen.
Gå til leverandøren
Lundefugler & Apple Beach
En båttur langs Andøyas vestkyst. Opplev Bleiksøya med tusenvis av lundefugler og mange havørner, Andenes skjærgård med sel og havsuler, og Høyvika (Apple-Beach). Tilbys også som midnattssol-tur.
Gå til leverandøren
Arctic Aloha
Verdens nordligste surfcamp. Surf, badstuer, hytter, fjell, hvaler og god stemning.
Gå til leverandøren
Stave Beach Sauna
Our custom built Norwegian beach sauna is just steps from the ocean. With long, hand-crafted benches and walls of soft Norwegian pine, a large window overlooking the beach, and 80 kilos of red-hot, glowing volcanic stones – the Stave Beach Sauna is Norway’s hot little Arctic secret!
Gå til leverandøren
Nasjonal turistveg Andøya
På Andøya kan du vandre langs noen av Norges flotteste strender og se utover blikkstille hav med midnattssola som eneste selskap. Dette er en tur som er skapt for å nytes. ©Foto: Steinar Skaar / Statens vegvesen
Gå til leverandøren
Stave Hot pools
Steaming private hot pools overlooking the ocean– with thirty-eight degrees in the water, eagles floating above you,and the spectacular nature of Andøya’s west coast all around. Welcome to the Hot Pools at Stave!
Gå til leverandøren
Båtutleie
Moderne, trygge og pålitelige båter i Andenes havn. Alle våre båter har nødvendige fiske og sikkerhetsutstyr ombord.
Gå til leverandøren
Fisketurer med Andøy-Fiske camp
Vi tar deg med på fisketur i en sikker, komfortabel og godt utstyrt motorbåt.
Gå til leverandøren
Havfiske med guide
Norsk: En 5-timers fisketur med guide for 1-4 personer. All fiskeutstyr er inkludert.
Gå til leverandøren
Nordlysvarsel på mobilen App
Med appen Auroral Forecast får du nemlig pålitelige nordlysvarsler rett på mobilen. Nordlysappen ble utviklet i forbindelse med 50-årsjubileet til Andøya Space Center.
Gå til leverandøren
Marmelkroken kultur- og aktivitetssenter
Et eldorado for alle som ønsker aktivitet og opplevelser, med et uttall muligheter for vandring, sykling og restitusjon.
Gå til leverandøren
Båtutleie
Risøyhamn Sjøhus finner du i det gamle handelsstedet Risøyhamn med rundt 200 innbyggere. Her er det kort vei til noen av norges beste fiskefelt om man velger åpent hav eller rolige fjorder som Andfjorden og Gavlfjorden.
Gå til leverandøren
Experience Andøy
Vi tilbyr guidede fotturer og båtturer hele året. Vi ønsker å gi våre gjester unike opplevelser av natur og kultur, en smak av lokal mat samt rom til å puste og ta en time-out i fredelige omgivelser.
Gå til leverandøren

Midnattsol og mørketid

  • Midnattssol er et fenomen som inntreffer hele eller deler av sommeren i polarområdene, og innebærer at solen ikke går under horisonten uten er synlig 24 timer av døgnet. I Andøy har vi midnattsol fra 22. mai til 20. juli. 

  • Om vinteren har vi mørketid i et tilsvarende langt tidsrom omog i denne perioden er sola under horisonten, selv når den er på sitt høyeste. I Andøy varer mørketiden fra 28. november til 16. januar.

FRILUFTSLIV

Andøy er et inspirerende sted å være for alle som liker utendørs-aktiviteter. Om sommeren kan du nyte lange turer i fjell og mark - med fantastisk utsikt fra fjell og åser. Prøv fiskelykken i de mange innsjøer og elver, eller utforsk landskapet fra sykkelen din - langs skogsveier eller stier opp i fjellene. Med mange hvite sandstrender rundt om i Andøy, bør du unne deg litt avslapping på stranda, kanskje med litt grillmat rett ved vannkanten. Og det er ingen steder det er bedre å nyte midnattsola!

Om vinteren åpner det seg muligheter for andre aktiviteter. Dra på skitur! Enten du velger å spenne på deg langrennsskiene, og nyter flotte løyper ut i terrenget - eller du foretrekker telemarkskjøring eller slalom off-piste, finner du flotte forhold her. Eller gjør som mange andre; finn frem kameraet, husk stativ, og fang uforglemmelige bilder av dine nordlys-opplevelser!

Og sist, men ikke minst... både sommer som vinter er Andøya det perfekte stedet for arktisk hvalsafari. Andre helårsaktiviteter du har gode forhold for å prøve her er padling, kiteing og dykking.