VIKTIG INFORMASJON OM KORONA
Nordlys
Nordlys
Nordlys
Nordlys

NORDLYS

Andøy er kjent for sine fantastiske muligheter til å oppleve nordlyset. Når himmelen fylles med grønne stråler av lys, rolig og stille, eller som en magisk dans, er det lett å miste følelsen med tid og sted. En slik opplevelse sitter festet for livet, og det er forståelig at mange mennesker drømmer å oppleve det i løpet av livet.

Nordlyset er omskiftelig og uforutsigbart. Det finnes flere apper som varsler for nordlyset, men det å se nordlyset krever en kombinasjon av kunnskap, tid, tålmodighet og flaks. Det krever både kunnskap, tid og tålmodighet for å legge til rette for at drømmen om å se nordlyset blir virkelig.

Planlegging av ditt besøk

Å se nordlyset kan ikke garanteres, men ved god planlegging der man setter seg inn i hvilke faktorer som spiller inn for når nordlyset danser på himmelen, er det gode sjanser for at jakten på nordlyset vil bli suksessfull. Det er lurt å beregne god tid og la nordlyset få ta den tiden det trenger. Jo flere døgn du har til rådighet, desto større sjanse for at både solaktivitet og vær spiller på lag.

Hvor og når?

Søk deg ut til steder utenfor bykjernene med minst mulig kunstig belysning, og der det er skyfri.

Nordlyset er til stede hele døgnet og hele året. Men på dagtid og i sommernatten under midnattssolen, er det for lyst til å se nordlyset. Derfor er den beste perioden for å se nordlyset fra begynnelsen av september til begynnelsen av april.

Nordlyset forklart

Har du alltid undret deg hvordan nordlyset oppstår? Se på videoen her nede.