Hut dæ ut…og finn dæ sjøl.
Hvalene utenfor Andøya har ventet på deg lenge nok
Andøy i Vesterålen vil ta pusten fra deg, og gi deg nye krefter. Når vi sier «Velkommen heim» er det ikke bare en intern beskjed til andværinger ute og hjemme. Vi vil at du skal føle deg hjemme her. Uansett hvor du kommer fra i verden, håper vi at litt av deg vil få et ekstra hjem for livet. Velkommen heim til Andøy.
Credits film: Sean O’Callaghan, Sea Safari Andenes, Alexander Belmonte Johansen/Niklas Lorentzen, Oscar Hallset, Roy Samuelsen, Mathias Haughom, Simen Bergvik, Ove Pedersen,Sea Safari Andenes, Tor Jonny Reitan Sara, Kenneth Pettersen. Musikk: Ola Bremnes

Moby Dick og Apple Beach

Verdens største rovdyr svømmer i havet utenfor Andenes. Ingen steder langs hele den nord-europeiske kysten går kontinentalsokkelen så nært land som nettopp her. Det gjør Andøy til et av verdens beste steder for å observere spermhvalen på nært hold. Nå er det din tur å møte hvalen som inspirerte Herman Melville til å skrive klassikeren Moby Dick. Da Apple lanserte sin nye bærbare datamaskin i 2015 hadde de lagt med et bilde tatt av Måtinden og stranda i Høyvika. I dag kommer det stadig flere gjester til Andøy for å se "The Apple Beach". Kom å se selv. Du vil skjønne hvorfor. 
 

Opplevelser

Spise og drikke

Steder å bo