Hval- og natursafari
Hval- og natursafari
Hval- og natursafari
Hval- og natursafari
Spekkhuggersafari Lofoten Opplevelser
Lofoten Opplevelser arrangerer spekkhuggersafarier og snorkling med spekkhugger fra Andenes i Vesterålen og har daglige avganger fra 28.12.2017 til 15.02.2018, inkludert nyttårshelgen.
Gå til leverandøren
Opplev dyreliv og vestkysten av Andøy
En tur tar langs Andøyas fantastiske vestkyst med yrende fugleliv (lundefugl, havsule, havørn). Tilbys også som midnattsoltur.
Gå til leverandøren
Snorkling med hvalene
Daglige avganger i sesong november-mars. Turene varer fra 1,5-3 timer.
Gå til leverandøren
Hvalsafari
Original hvalsafari siden 1989 med 100% hvalgaranti Vi tilbyr kortest vei til hvalfeltet, erfarne guider, 25 års erfaring, stor fokus på sikkerthet ombord, omvisning i museum, te/kaffe og kjeks ombord, samt en fantastisk opplevelse!
Gå til leverandøren
Hvalsafari med RIB
Å oppleve spermasetten på nært hold er en overveldende opplevelse.
Gå til leverandøren
Lundefuglsafari
Bleiksøya er et av landets mest kjente fuglefjell. Her hekker bl.a. 80.000 lundefuglpar. Andre arter som skarv, alke og lomvi finnes også. Havørn sees på hver tur. Turene varer ca 1,5 time.
Gå til leverandøren
Fugle og sel safari
Our bird expert brings you close to ca. 150 000 puffins, one of the largest colonies in Northern Norway. You will also see white-tailed eagles, common guillemots, gannets, shags and many other seabird species. A great opportunity to get good pictures of the birds!
Gå til leverandøren
Vinter hvalsafari med RIB
Come closer to killer whales, humpback whales and fin whales while they are feeding on herring in the coastal waters off Andøy. For the last 3 years we have brought our guests near these magnificent whales and if you dare you can even take a swim with them…
Gå til leverandøren
Vinter hvalsafari
Opplev artisk hvalsafari. I tillegg til spermhval har man om vinteren en stor sjanse til å se spekkhoggere, knølhvaler, finhvaler og andre arter i et fantastisk vinterlys og i arktisk natur.
Gå til leverandøren

"Vi var svært heldige, det var en solrik dag, vi så flere spermhvaler og to grupper av spekkhoggere - det var fantastisk. En vakker tur!"

HVALSAFARI

Andøy har siden midten av 80-tallet blitt kjent som «hvalens rike» på grunn av øyas nærhet til feltene hvor de store hvalene oppholder seg.

Andøy var det første stedet i Andøy hvor det ble drevet med hvalsafari. Siden 1988 har tilreisende fra hele verden tatt del i dette safari-eventyret. Både sommer og vinter samles de mannlige Spermkvalene utenfor kysten av øya for å beite. Dette årlige fenomenet gir deg ditt livs sjanse til å komme tett på disse imponerende dyrene, og til å lære mer om dem.

Siden 2010 har et nytt og flott kapittel i Andøys hvalsafari-eventyr tatt form. Iløpet av vintermånedene sørger vandringsmønstret til gyteklar sild for å bringe et stort antall spekkhuggere, Knølkval og Finnhval til våre farvann. Hvalene samles i store antall for å jakte på silda, og dette gildet kan til og med bli fulgt fra land. Disse fantastiske opplevelsene kan definitivt beskrives som unike.

Andre arter av hval kan også bli sett i farvannet rundt Andøy. Disse er; grindhval, vågehval, delfintypene «Kvitskjeving», «kvitnos» og nise.

Etter allerede 5-10 minutter møtte vi våre første spekkhoggere, som var veldig nysgjerrige på båten.  Det var fantastisk å få oppleve dem på nært hold.

NATURSAFARI

Fuglelivet langs kysten av Andøya er utrolig mangfoldig. Bleiksøya er et fuglefjell med et yrende liv, og om sommeren er øya vertskap for en av de største lundefugl-koloniene i Norge. Flere andre sjøfuglarter hekker også på øya, for eksempel krykkje, toppskarv, skarv,  lomvi, alke og Tyvjo. Skjærgården langs vestkysten av Andøya er også et perfekt habitat for  den største sjøfuglen, havsula. Daglige safariturer gir deg sjansen til å komme tett på disse fantastisk flotte fuglene. Du er også garantert å se den mektige havørna på disse turene.

Farvannet og kysten av Andøya er også base for store forekomster av sel og oter. Begge arter kan bli sett i flere havneområder, når man reiser langs kysten, eller på en safaritur til sjøs.